Basiskenmerken van de barokstijl

Kleuren

De kleuren in barokstijl zijn intens. Kies gouden en zilveren tinten om het een glamoureuze uitstraling te geven. Ook rood, violet, bordeauxrood en diepblauw zijn typerend voor deze stijl. Wees niet bang om ze door elkaar te halen, want deze stijl staat bekend als overdreven. Zwart is een andere populaire tint in de barokstijl, maar deze moet met zorg worden gebruikt, omdat het een donkere en gedempte sfeer kan creëren bij gebruik in grote hoeveelheden. Creëer een balans door het te combineren met goud en beige.

Meubilair

Meubels moeten klassiek en excentriek zijn. De poten van de tafels en stoelen hebben gebogen en uitgesneden details. De stoelen zijn laag en ook de banken vertonen poten. Gebruik grote kasten, kasten in de woonkamer en buffetten of dressoirs in de eetkamer. De bekleding van het meubilair moet fluweel, taft of zijde zijn. Gebruik antiek meubilair als je kunt, de beste plaatsen om het te vinden zijn in tweedehands meubelwinkels of rommelmarkten, omdat je dan een betere prijs kunt krijgen.

Muren

De muren zijn over het algemeen bedekt met behang of met houten of granieten lambrisering. Gebruik bloemen, arabesk of geometrische motieven. Als je durft, kun je je muren schilderen met een patroon hiervan. Als je liever in één kleur schildert, kies dan een van de typische tinten van de stijl. De afbeeldingen en spiegels die u gebruikt om te decoreren, moeten grote, gedetailleerde lijsten hebben.

Vloeren

Ook de vloeren in barokstijl hebben een gedetailleerd patroon. Stenen vloeren zijn het populairst, die typische details van de tijd moeten hebben. Als u wilt, kunt u houten vloeren kiezen, maar u zult een donkere tint moeten kiezen. Bedek de vloeren met Perzische tapijten met patronen en details.

Verlichting en ramen

De kroonluchters mogen in barokstijl niet ontbreken, en zijn in bijna elke kamer en ruimte aanwezig. Kies grote kroonluchters, onthoud dat de barokke stijl opvallend en elegant is. Gebruik ook lampen met bordeauxrode of rode tinten. In termen van natuurlijke verlichting heeft de barokstijl grote ramen, die meestal van plafond tot vloer lopen. Bedek deze met zware goudkleurige gordijnen. Vergeet de kwastjes niet.

accessoires

In de barokstijl worden veel accessoires gebruikt, vooral die van porselein. Gebruik vazen ​​en vazen ​​van dit materiaal, die handgeschilderde details hebben. Kleine, vergulde sculpturen zijn ook een populair accent. De patronen zijn over het algemeen bloemig of met arabesk dessins, en satijnen en fluwelen stoffen. Het bevat schilderijen uit die tijd, vooral enkele Franse.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De dingen die niet ontbreken in mijn reisrugzak