De beste tips en trucs om te gaan backpacken

1. Onderzoek

Uiteraard, maar hoe moeilijk het ook is, je moet er niet mee stoppen. Hoewel een groot deel van de backpackervaring spontaniteit en bewegingsvrijheid zou moeten zijn, betekent dit niet dat je stopt met het onderzoeken van je bestemming of bestemmingen. Het bekijken van de reisgidsen zal je inspireren om je reis te structureren en zal je overigens nog enthousiaster maken om aan het avontuur te beginnen.

2. Pak verstandig in

Een goede backpacker (net als iedereen) moet zich houden aan de bagagebeperkingen van luchtvaartmaatschappijen, maar moet ook een koffer inpakken met de gedachte dat hij meer zal moeten dragen dan zomaar een toerist. Dus pak je hoofd omhoog.

3. Vooraf reserveren of niet, dat is de vraag

We komen terug op het onderwerp spontaniteit en improvisatie. Plan je de reis en accommodatie van tevoren of laat je de agenda leeg? Het antwoord komt neer op tijd. Gaat u een reis van drie weken naar Frankrijk of een reis van zes maanden naar Zuidoost-Azië maken? Misschien als je voor een korte tijd gaat backpacken (twee maanden of minder), zal het hebben van een ietwat afgebakende reisroute je helpen om het meeste uit je vrije tijd te halen.

4. Bespaar geld op attracties

Als u eenmaal op de vlucht bent, zult u zich realiseren dat geld veel sneller vliegt dan u dacht. Maak je geen zorgen, ze stelen niet van je (tenminste, we hopen het). Wat er gebeurt, is dat je geld uitgeeft alsof je op een normale vakantie bent, en niet gaat backpacken.

5. Hoe te eten

Je gaat later veel plaatsen bezoeken en het is normaal dat je nieuwe dingen wilt proberen. Hoe blijf je binnen je budget met al dat heerlijke eten dat je in de ogen staart? Het zou geweldig zijn om altijd in goede restaurants te eten, maar het zou je duur komen te staan. Trakteer uzelf en eet af en toe ergens koel, maar we raden u aan de rest van de tijd streetfood te proberen (in Zuidoost-Azië is het om voor te sterven) of te winkelen in de supermarkt en in het hostel te koken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dream Cave