De OESO voorziet een geleidelijk en ongelijkmatig herstel van de wereldeconomie

Het bureau denkt dat de impact van de inperkingsmaatregelen minder zal zijn dan verwacht, maar het herstel zal ook zwakker zijn. Het vraagt ​​om het beleid van fiscale en monetaire steun te handhaven, hoewel het oproept tot “aanpassingen”, met name wat betreft de maatregelen voor het behoud van banen

Volgens de laatste schattingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) “zal gedurende de komende 18 maanden een geleidelijk herstel van de wereldeconomie doorgaan, maar in verschillende snelheden”. De wereldeconomie sluit 2020 af met een daling van 4,5%. Tegen 2021 zal het terugkeren naar een solide groei van 5%, hoewel het niet voldoende zal zijn om terug te keren naar het niveau van vóór de crisis en de hobbel van de pandemie te compenseren.

Wat betreft 2020 is dit een verbetering van 1,5 procentpunt in vergelijking met het laatste saldo, gemaakt in juni, in het best mogelijke scenario, wat impliceerde dat er geen tweede golf van coronavirus zou zijn die zou terugkeren naar Door het leven en de planetaire economie te verlammen, werd een krimp van 6% verwacht (-7,6% als er een tweede golf van infecties was). De mondiale groei voor 2021 zal naar verwachting nu iets minder krachtig zijn (0,2 punt minder) dan drie maanden geleden.

Ook voor het eurogebied ziet het er in deze nieuwe herziening minder slecht uit, hoewel ze somber blijven. De economie van de landen van de eenheidsmunt zal in 2020 met 7,9% krimpen (voorspelde een verlaging van 9,1% in juni), om terug te keren naar positieve cijfers, met een groei van 5,1% (lager dan de 6 , 5% geprojecteerd drie maanden geleden) volgend jaar. Omdat het een tussenrapport is tussen de twee belangrijkste jaarverslagen, beoordeelt de OESO niet alle landen, dus er is geen nieuwe schatting voor Spanje, waarvoor ze in juni een krimp van 11,1% dit jaar voorspelde.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Basiskenmerken van de barokstijl