Foto de archivo - La directora gerente del FMI, Kristalina Georgieva, y el ministro de Economía de Argentina, Martin Guzmán, asisten a una conferencia organizada por el Vaticano. El país sudamericano inició conversaciones con el organismo para renegociar su deuda. Feb 5, 2020. REUTERS/Remo Casilli

Het IMF is al begonnen met de evaluatie van de nieuwe beperkingen die de regering van Argentinië op de aankoop van dollars heeft toegepast

Een woordvoerder van het agentschap zei dat ze deze kwestie en de begroting voor 2021 zullen bespreken met het economische team, in het kader van de onderhandelingen over een nieuw programma om de schuld van het land met het agentschap te herfinancieren.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) begon de nieuwe beperkingen te evalueren die de regering toepaste op de aankoop van dollars op de officiële markt en het begrotingsproject 2021.

Op 26 augustus, via een brief van de minister van Economie, Martín Guzmán, de president van de BCRA, Miguel Pesce, en de directeur van de Zuidelijke Kegel voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Sergio Chodos, aan de directeur IMF-manager Kristalina Georgieva, Argentinië begon formeel besprekingen met het agentschap om tot een nieuw financieel programma te komen om de schuld van 45 miljard dollar die het land bij de instelling heeft te herstructureren.

Vanaf dat moment begon het economische team actiever met de organisatie in dialoog te gaan om de informatie-uitwisseling te bevorderen. De onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst zijn nog niet begonnen, wat een nieuwe stand-byovereenkomst of een uitgebreide faciliteitenovereenkomst kan zijn, die een langere looptijd heeft en grotere verplichtingen op het gebied van structurele hervormingen vereist dan de andere. Officiële bronnen zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk is dat er uiteindelijk een EFF zal worden bereikt, volgens het acroniem in het Engels.

Afgezien van de goede dialoog en de steun die de regering van Georgieva heeft getoond met Argentinië, vooral bij de heronderhandeling van de schulden, verwacht de regering geen gemakkelijke discussie met het fonds. Guzmán zei het bij verschillende gelegenheden; De verwachting is dat het begin 2021 klaar zal zijn, dus het duurt tussen de drie en vier maanden. Het land moet in mei volgend jaar een overeenkomst hebben ondertekend, aangezien die maand $ 2 miljard afloopt met de Club van Parijs en om deze schuld te herfinancieren is de paraplu van het fonds nodig.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De toekomst naar echt intelligente kunstmatige intelligenties