Inrichting van kleine studio’s

Het is gemakkelijk om een ​​ruimte te ontwerpen en decoratieve elementen toe te voegen als we veel meters hebben. Maar het probleem wordt ingewikkelder als de plaats klein is en we meubels en objecten moeten toevoegen zonder de beschikbare ruimte te verkleinen. Geen stress: de inrichting van studio-appartementen heeft zijn geheimen. Het vergt wat meer vindingrijkheid en planning, maar het resultaat kan zo warm en uitnodigend zijn dat het de extra moeite zeker waard is.

Hoe een studio te versieren

Een eenkamerappartement kan altijd profiteren van een creatief ontwerp, waardoor het licht krijgt en er ruimer uitziet. We delen een reeks ideeën voor studio-appartementen die u kunnen inspireren en u kunnen helpen bij het oplossen van de inrichting van een klein appartement.

De juiste verlichting

Verlichting is essentieel bij de decoratie van kleine kamers. U kunt een belangrijk gevoel van ruimtelijkheid creëren door optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht of door enkele geheimen over het gebruik van kunstlicht te leren.

Natuurlijk licht mag niet worden onderbroken. Daarom is het raadzaam om de ramen niet aan te kleden. Als we het moeten doen vanwege privacy of een teveel aan “zon”, is het het beste om lichte stoffen met zeer lichte tinten te plaatsen. Dichte stoffen in gordijnen voor studio-appartementen zijn ten strengste verboden.

Om kleine ruimtes te verlichten, is het beter om geen hele grote lampen te kiezen om te vermijden dat ze ruimte innemen of de omgeving opladen. Met LED-strips of armaturen met geïntegreerd licht kunt u een breed scala aan oplossingen ontdekken die uitstekende prestaties leveren zonder in te boeten aan esthetiek of functionaliteit.

Als we moeten helpen met kunstlicht, moeten we witte en krachtige lichten kiezen, waarbij we licht- en schaduwspelen vermijden die het interieur kunnen verminderen of verduisteren.

Aparte ruimtes voor gebruik

Het bed in het midden van de kamer hebben is de meest directe weg naar ongemak in ons eigen huis. Om dat gevoel te vermijden, creëer je het beste een subtiele scheiding tussen het slaapgedeelte en de rest van het appartement. Je kunt een studio appartement opdelen met verschillende middelen, zoals boekenkasten, kamerschermen of gordijnen.

Meubels voor kleine ruimtes

Een kamerverdeler, zoals een bibliotheek of een boekenkast, is een uitstekende manier om ruimtes te verdelen en privacy te geven aan de ruimte waar je slaapt. Als je houten meubelen gebruikt, ga je een vleugje warmte toevoegen die je met geen ander materiaal krijgt.

Vloeren, tapijt en bekledingen

Het gebruik van verschillende verdiepingen is een goed hulpmiddel om te sectoriseren, omdat het het gevoel van verschillende “kamers” versterkt. U kunt een kleed gebruiken of een iets verhoogd platform voor het bed bouwen.

Een andere optie is om te bepalen wat de eetkamer of keuken zal zijn en daar de vloer te veranderen. Het is niet nodig om de bestaande vloer op te tillen en te vervangen door een andere, maar je kunt een microcement of een ander materiaal gebruiken dat erop wordt aangebracht of een vinylvloer plaatsen op de vloer die er al is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw partner van haar houdt