Reiki: waarheden en leugens, is het echt ergens voor nuttig?

Reiki is een therapie die een spirituele oorsprong heeft. De overdracht van vitale energie via de handen. Sommigen associëren het met magie, maar anderen negeren liever al zijn mystiek om het te gebruiken als een andere techniek voor ontspanning en meditatie.

De essentie van Reiki

Zoals de meeste door het Boeddhisme geïnspireerde therapieën, is Reiki geen genezende techniek op zich, maar eerder een manier om balans en harmonie in het leven te vinden. Mikao Usui schreef zelf vijf principes om het leven te benaderen:

-Niet boos zijn

-Maak je niet druk

-Bedanken

-Werk ijverig

-Wees aardig voor mensen

Deze vijf regels dienen ‘s ochtends en’ s avonds te worden gereciteerd en zorgen voor de verbetering van lichaam en geest.

Reiki heeft ook invloeden uit het hindoeïsme gekregen, omdat vitale energie de chakra’s ontgrendelt: zes of zeven energiecentra die zogenaamd alle mensen in ons lichaam hebben

Wanneer de chakra’s worden geblokkeerd, gaan onze immuun- en emotionele afweermechanismen omlaag en treden fysieke en mentale ziekten op. Daarom handelt Reiki niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel.

Genezing, meditatie of placebo?

We weten al waaruit Reiki bestaat en hoe het wordt toegepast. Het is tijd om enkele vragen te beantwoorden. Geneest het echt of verlicht het pijn en ziekte? Zijn de effecten ervan aangetoond?

We hebben al gezien dat de wetenschap geen bewijs heeft dat er een vitale energie is die alle levende wezens beïnvloedt en via de handen wordt overgedragen. Studies uitgevoerd door de American Cancer Association, het Cancer Institute of the United Kingdom en het National Center for Complementary and Integrative Health hebben geen bewijs gevonden dat aantoont dat Reiki helpt bij de behandeling van ziekten die verder gaan dan het placebo-effect, dat wil zeggen suggestie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De OESO voorziet een geleidelijk en ongelijkmatig herstel van de wereldeconomie