Technologieën geïnspireerd door de natuur

We weten dat deze ontwerpen werken omdat de natuur ze elke dag gebruikt. En het aanbod van ideeën is eindeloos.

Technologische vooruitgang lijkt elke maand te versnellen, vooral nu nieuwe benaderingen van technologische innovatie de kop opsteken. In het veld dat bekend staat als biomimicry, graven wetenschappers bijvoorbeeld steeds dieper de natuur in om nieuwe ontwerpconcepten te vinden. En dit trekt, net als veel andere velden, onderzoekers aan omdat het potentieel enorm is en we nog maar net aan de oppervlakte beginnen te krabben.

Maar wat is biomimicry?

Biomimicry, of biomimicry, is het onderzoeken van de natuur, haar systemen, haar procedures, processen en elementen en vervolgens geïnspireerd worden door nieuwe uitvindingen die mensen helpen bij het oplossen van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Het doel is dat mensen veel duurzamere ontwerpen maken om innovatie te bevorderen en tegelijkertijd de toekomst van de planeet in gedachten te houden.

Mensen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om reeds uitgevonden ontwerpen te verbeteren, en verrassend genoeg helpt de natuur mensen om betere ontwerpen te maken dan ooit tevoren. Deze benadering door de imitatie van de natuur is de fundamentele basis geweest van vele uitvindingen, waaronder gebouwen en auto’s.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Het IMF is al begonnen met de evaluatie van de nieuwe beperkingen die de regering van Argentinië op de aankoop van dollars heeft toegepast