Technologische innovaties van de afgelopen twee decennia

Menselijk genoom project

In april 2003 hebben wetenschappers met succes alle menselijke genen gesequenced. Door de sequentiebepaling van onze ongeveer 23.000 genen, wierp het project licht op veel verschillende wetenschappelijke velden, waaronder ziektebehandeling, menselijke migratie, evolutie en moleculaire geneeskunde.

Youtube

In mei 2005 werd de eerste video geüpload naar wat nu ‘s werelds populairste website voor het delen van video’s is. Van Harvard University-lezingen over kwantummechanica en favoriete tv-afleveringen tot “how to” tutorials en hilarische kattenvideo’s, miljarden stukjes inhoud kunnen gratis op YouTube worden gestreamd.

Grafeen

In 2004 waren onderzoekers van de Universiteit van Manchester de eerste wetenschappers die grafeen isoleerden. Grafeen is een atoomdunne allotroop van koolstof die kan worden geïsoleerd uit grafiet, het zachte, schilferige materiaal dat in potloden wordt gebruikt. Hoewel mensen grafiet al sinds het neolithicum gebruiken, was het isoleren van grafeen voorheen onmogelijk. Met zijn unieke geleiding, transparantie en flexibiliteitseigenschappen heeft grafeen een enorm potentieel om efficiëntere zonnepanelen, waterfiltratiesystemen en zelfs muggenverdediging te creëren.

Bluetooth

Hoewel Bluetooth-technologie officieel werd onthuld in 1999, begonnen fabrikanten deze pas in het begin van de jaren 2000 toe te passen op computers en mobiele telefoons. Tegenwoordig is Bluetooth aanwezig in een breed scala aan apparaten en is het een integraal onderdeel geworden van het dagelijkse leven van veel mensen.

Facebook

Facebook, dat voor het eerst werd ontwikkeld in 2004, was niet de eerste website voor sociale media. Door zijn eenvoud in gebruik presteerde Facebook echter snel beter dan bestaande sociale netwerksites zoals Friendster en Myspace. Met 2,41 miljard maandelijkse actieve gebruikers (bijna een derde van de wereldbevolking) heeft Facebook de manier veranderd waarop miljarden mensen nieuws en persoonlijke ervaringen met elkaar delen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Paradise Hopping