Vier tips om volheid in het paar te bereiken

Relaties moeten gebaseerd zijn op het wederzijds creëren van een veilige ruimte

Een echtpaar probeert bepaalde punten in hun relatie te bereiken om een ​​staat van vervulling te bereiken. Deze eindtoestand wordt niet altijd op een bewuste manier gezocht, maar het wordt wel door beide mensen gewenst. Het wordt bereikt wanneer het paar sereen is, zelfs als ze ups en downs hebben, en een veilige ruimte hebben gecreëerd, waar vertrouwen en steun hoog zijn. Om dit te doen, winnen we soms de jackpot, proberen we strategieën die we in eerdere relaties hebben gebruikt of volgen we advies van sommige mensen, maar we hebben het gevoel dat ze deze keer niet werken. Voordat we ballen eruit gooien, moeten we ons afvragen waar de fout zit, of we gezamenlijk belangrijke onderdelen vergeten of dat het gebruikte gereedschap de juiste is. Het is een werk van twee en het resultaat hangt af van de inzet van alle partijen.

Als we samen een gezonde relatie willen opbouwen en een staat van heelheid willen bereiken, moeten we ervoor zorgen dat er vier pijlers worden gebouwd. Om dit te doen, kunnen we de volgende tips volgen:

1. Ontwikkeling

We kunnen deze structuur in het paar definiëren als degene die elkaar ondersteunen op de verschillende gebieden van hun leven, zelfs als ze verschillende paden volgen. Ik kan bijvoorbeeld mijn partner ondersteunen in zijn werk, ook al is mijn vakgebied totaal anders. Deze ontwikkeling moet weloverwogen zijn, duidelijk zijn en door de twee leden van het paar worden uitgewerkt.

2. Bewondering

Hoewel ontwikkeling ons ertoe aanzet om de ander te pushen en aan te moedigen, houdt bewondering meer intern en persoonlijk werk in. We moeten ons ervan bewust zijn welke delen van de andere persoon en van onszelf samenkomen, zodat er die bewondering is, of, integendeel, welke elementen zouden ontbreken en waardoor ik mijn partner niet bewonder. Er kan jaloezie of afwijzing zijn die wordt veroorzaakt door iets onbewust dat we voelen.

3. Beveiliging

De grenzen van tijd en ruimte spelen hierbij een rol, evenals dat er geen invasies zijn en dat de grenzen van de ander worden gerespecteerd. Zonder deze zekerheid bereikt de relatie giftige punten. Ik moet mijn partner respecteren en ik moet eisen dat ik gerespecteerd word.

4. Balans

Dit evenwicht mag nooit perfect zijn of op dezelfde manier worden gemeten, maar het moet compenseren. Als ik elke dag het huiswerk met de kinderen doe, komt dat doordat jij in het weekend voor ze zorgt en ik bijvoorbeeld tijd heb om naar de sportschool te gaan. De verdeling is niet exact, want er zijn billijke voordelen voor de twee.

Elk type relatie heeft voorafgaande kennis en aanpassing nodig, waarbij de behoeften van de ander zullen worden begrepen en hun eigen worden uitgedrukt. Op dat moment zullen we beginnen met het bouwen van de noodzakelijke pijlers om vervulling te bereiken. Hoewel het nooit te laat is om het te doen, is het handig om er vanaf het begin mee te beginnen. Het is de beste manier om het welzijn van het paar te bereiken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De eurocrisis en de toekomst van de Europese integratie